Matka násilně nutila 23 let své syny fandit pražským klubům

Otřesný případ odhalila pardubická kriminální policie ve spolupráci se zásahovou jednotkou URNA.

Pardubice 22.07.2012

Otřesný případ odhalila pardubická kriminální policie ve spolupráci se zásahovou jednotkou URNA. Po udání několika sousedů, kteří popisovali konání tajemných večerních rituálů v přízemí pětipatrového činžovního domu, se policie zaměřila na sledování obyvatelů bytu, konkrétně Slavomíra R. (23), Tomáše R. (23) a Darji R. (45). Tajemné rituály spočívaly v provolávání slávy dvěma pražským klubům Slavii a Spartě Praha. Podezřelé bylo, že se provolávání slávy pražským celkům konalo v Pardubicích, které jsou naopak pověstné rivalitou s těmito kluby.
Při zhruba měsíčním důkladném sledování osob, které probíhalo na přelomu března a dubna si policie všimla podivného chování matky, která vždy odvážela své syny na hokejová a někdy i fotbalová utkání Sparty či Slavie Praha. Zejména při nastupování synů do auta, se toto počínání neobešlo bez zjevného fyzického nátlaku. Z pozdějšího vyšetřování vyšly najevo další otřesné skutečnosti.
Neboť bratři jsou jednovaječná dvojčata, rozhodla se, že Slavomír bude fanouškem Sparty Praha, Tomáš pak týmu Slavie Praha. Již od narození jim vštěpovala a doslova vymývala mozek slávistickými a sparťanskými hymnami, popěvky či bojovnými pokřiky. Oba bratři se museli místo českého jazyka a vyjmenovaných slov učit soupisky obou týmů. Místo dějepisu pak nutila chlapce nazpaměť vyjmenovat umístění týmů v jednotlivých ročnících ligy, jména zakladatelů obou týmů či životopisy nejlepších hráčů. Místo zeměpisu zase zadávala bratrům úkol sestavovat mapy výjezdů svých týmů po republice v pořadí, v kterém týmy hrály svá utkání při venkovních zápasech. Bratři museli povinně nosit veškeré oblečení vždy s logy pražských klubů. Ve výbavě rodiny byl výhradně jídelní porcelán i příbory se znaky a logy zmíněných celků. Stejně tak veškeré povlečení, zdobení oken, nálepky na nábytku, nápisy na vaně, dokonce i rybičky v akváriu byly vyšlechtěny do barev pražských celků.
Vrchol psychického teroru přišel, když bylo oběma chlapcům 12 let. Místo vyučování nutila matka chlapce převlékat se za dívky a chodit do kurzu roztleskávaček obou týmů, aby jim tak vyjadřovali maximální podporu. Vydělané peníze za jejich vystoupení zase posílala na nákup posil obou pražských týmů. Za vydělané peníze tak např. ve Spartě Praha působil Michal Broš, výplata Tomáše šla zase na odměny trenéru Vladimíru Růžičkovi.
V pozdějším věku chlapců matka nutila dojíždět své syny i na venkovní hokejová utkání zmíněných týmů. Jako důkaz vždy od svých synů požadovala předložit vstupenku a fotografie z těchto utkání.
Po těchto skandálních zjištěních se policie věnovala detektivní práci. Zjistilo se, že rodina již od narození obou jednovaječných bratrů bydlí v Pardubicích, ale matka pochází právě z Prahy. Byla zarputilou fanynkou obou pražských celků o čemž svědčí členství matky ve fanklubech obou pražských "S" již od jejích 15 let. Matce Slavomíra a Tomáše zjevně nevadilo fanouškovství dvěma znepřáteleným klubům, neboť se podle několika svědků přátelila s příznivci obou fanouškovských táborů.
Příběh obou bratrů má naštěstí dobrý konec. I přes vytrvalý, 23 let trvající teror ze strany matky, se podařilo po psychologickém výslechu odborníky zjistit, že bratři svoji nezměrnou vůlí dokázali tlaku matky odolat.
Jak oba synové vypověděli, jediný klub, kterému oba skutečně fandí je klub HC Pardubice, neboť v tomto městě žili od narození a žádný vztah k pražským celkům neměli. Tajně prý od svých 18 let docházeli na utkání místního hokejového klubu, který náležitě podporovali. Jak vysvětlil Tomáš R.: Mezi příznivci Slavie si udělal několik známých, kteří mu vždy posílali vstupenky a fotografie z utkání Slavie Praha emailem. Bratři si pořídili i tiskárnu, kde mohli naskenované vstupenky od svých kamarádů ze Sparty či Slavie hned po příchodu domů vytisknout a prokázat se tak účastí na těchto utkáních své matce.
Nejvíce však trpěli, když do Pardubic přijížděly pražské kluby, neboť matka chodila s nimi a nutila je fandit v kotli hostí vždy pražským celkům. Jejich prozrazení se zase neobešlo bez domluvy kamarádům z pardubického klubu, aby předstírali, že bratry neznají.
Celý případ se podařilo odhalit díky stále hlasitějším večerním orgiím. Každý večer matka nutila své chlapce provolávat slávu Slavii či Spartě. Hodinová orgie spočívala ve speciálním křepčení na vlajkách Sparty či Slavie ve stylu tance haka, což je známý maorský motivační rituál, který praktikují některé rugbyové týmy na zastrašení svých soupeřů. Dále se rituál sestával s přednášení hokejových pokřiků a k uctívání aktuálně nejlepších hráčů obou celků. Pokud některý z hráčů vstřelil 2 či více gólů v jednom střetnutí, byl večer zasvěcen právě tomuto hráči a muselo se opakovat jeho jméno a modlit se k němu.
Matka byla po vniknutí do bytu jednotkou URNA zadržena a odvezena na psychiatrii. Nyní se vyšetřuje rozsah jejích provinění a zejména psychický stav chlapců, který se ovšem zdá uspokojivý. Přesto matka nejspíše neunikne trestu za týrání a zanedbávání péče. O případu vás budeme dále informovat.

FOTOGALERIE:

Autor: Ondra Kňava | úterý 24.7.2012 10:36 | karma článku: 5,51 | přečteno: 1272x
  • Další články autora

Ondra Kňava

Prázdninový protest školáka

3.8.2023 v 10:05 | Karma: 39,49

Ondra Kňava

Otevřený Dopis ČEZu

10.3.2023 v 9:59 | Karma: 28,86

Ondra Kňava

Země je placka, je jasné jako facka

19.1.2021 v 13:24 | Karma: 21,01

Ondra Kňava

A co bude pak?

30.10.2020 v 9:25 | Karma: 18,79

Ondra Kňava

Český Slavík rozhodně nezklamal

27.11.2017 v 11:44 | Karma: 15,38
  • Počet článků 224
  • Celková karma 8,14
  • Průměrná čtenost 4221x
Pokud jste právě dočetli jeden z mých článků a něco v něm nechápete, rozhodně to neznamená, že jste imbecil.

Při čtení mých článků se pomalu, ale jistě snižuje rychlost světla.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky