Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

black.v.

9. 12. 2008 18:24
až se mi sbíhají sliny...

No, píšeš  úžasně poeticky o kusu sejra...;-)

0 0
možnosti

ko-pe

7. 2. 2008 9:58
Název Hermelín - doklad o koumoušské tuposti a minulosti

Škoda jen, že název tohoto sýru připomíná železnou oponu a tupce komunisty, kteří znemožnili sobě samým, tedy nám, národu požitku importu běžných potravin, zeleniny a ovoce...kdy pomeranč, kokosový ořech nebo banán byla podpultovka tak jako franzouzské sýry...až když to nebylo únosné a sem tam se nějaký objevil a měl podobu "hermelínu" - tedy hebkého kožichu, uchopila se toho i komunistická mašinérie a začala konečně vyrábět jen jeden jediný druh a dala tomu ten docela pitomý název, aby se jo odlišila od západu...Ostatně, dnešní ceny (i kvalita) "Hermelínu" je nehoráznost českého trhu tak jako bankové poplatky či elektřina.. za nižší lze cenu dostat opravdu kvalitní francouzské "Hermelíny" kousek za hranicemi, které jsou chutí oproti českému nesrovnatelně lepší...ale zvyk je zvyk a Pribina si jen mne ruce...

0 0
možnosti

ko-pe

7. 2. 2008 10:10
Re: Název Hermelín - doklad o koumoušské tuposti a minulosti

PS. Zrovna jak na zavolanou idnes píše o cenách v cizině, u francouzkého "Hermelínu" v Německu je to opravdu výrazný rozdíl - v Německu je levněší než doma dokonce náš český...o importovaném originál v Česku ani raději nemluvit...

http://ekonomika.idnes.cz/cr-dohani-cenami-nemecko-nejlevneji-je-v-polsku-flz-/ekonomika.asp?c=A080206_221803_ekonomika_mia

0 0
možnosti

flavy

7. 2. 2008 9:41
tak tohle žeru:)

"Starý kmotr mléko" je super. Hrozně jsem se bál, že to špatně skončí. Jsem tak „zblblý“ agresí a nenávistí všude okolo, že jsem automaticky očekával tragédii a nářky. Uf! Dobře to dopadlo. Děkuji a přeji Vám dobrou chuť.

0 0
možnosti

drew

7. 2. 2008 9:35
:-)

 To me po ranu fakt pobavilo

R^Na me se smejou z lednice uz tyden nalozeny hermouse pripraveny na hory.Je to skoro zkouska dospelosti,nenacit tu sklenici.

hermelinum, pivu,horam zdar!

0 0
možnosti

Ondra K.

7. 2. 2008 8:49
olééj

díky za reakce :) samozřejmě ho nakládám do oleje, nevím proč to vyznělo že do vody... Hermelínům zdar! :)

0 0
možnosti

JHappy

7. 2. 2008 8:47
Super

Zrovna včera jsem ho měl v mojí oblíbení hospůdce, ale i tak po probuzení jsme na něj dostal takovou chut že si ho stad ještě dneska naložím   ;-D

0 0
možnosti

Vrkoš

7. 2. 2008 8:37
Pan Česnek, pan Mrkev...

Vondřeju, pěkně si to popsal. Trocha mi to navodilo dávnou privátní atmosféru s panem Mrkvou,s panem Chleba a vůbec všechny  ty naše tehdejší půlnoční delikatesy....Na nakládaný hermelín jsme se ale nikdy nezmohli, stejně bysme to sežrali ještě ten den.

0 0
možnosti

malar

8. 2. 2008 9:48
Re: Pan Česnek, pan Mrkev...

Pravdu diz, mily Martine...ani kousek mrkvicky by ve sklenici od zavareniny nezustal... I kdyz ted si vlastni ani nevzpominam, ze by nekdy nekdo u nas na private jedl zavareninu. My byli spis na tu zeleninku...Veprova kachna apod. A brambory samozrejme.

0 0
možnosti

coldage

7. 2. 2008 7:22
99% :-)

Zdárec, takhle po ránu si přečíst dobře napsanej a  vtipnej (a poetickej) článek opravdu potěší...Píšeš, že´s to dal na nějaký liter. servery (asi budu muset zas projet Písmáka..?:-)

Dvě věci trochu (teď co do textu): "Mobil jsem jim ale nepůjčil." - zbytečný, to tam bejt nemuselo. A veršíky nakonec moc nesedí...:-)

Ale co na tom, hned bych si teď tak dva pěkný kousky dal.

Dík za fajn ráno!

(nesportovec, pijan, kuřák a gurmán:-)

0 0
možnosti

CharlieStone

7. 2. 2008 6:59
Člověče nešťastná...

čtu tohle na doporučení kamaráda. Prsty mi jen ztěžka trefují poslintané klávesy a jen nanesený protiskluzový sprej zabraňuje vážnějším úrazům.  Bože! Tohle by se před snídaní dalo klasifikovat jako sadismus nejhoršího zrna!!!

Jinak samozřejmě karma a tiché, ovšem o to upřímnější děkuji. Mluvíte mi z duše. Jdu se taky kouknout jak se na mě usmívají ze sklenice.....R^

0 0
možnosti

No...

7. 2. 2008 6:53
Nálev...ALE JAKÝ, SAKRA?

JÁ MÁM OLEJ, U VÁS TO VYPADÁ NA VODU, NEBO NE ? jINAK VELMI DOBRÉ...HERMELÍNKY...

0 0
možnosti

Ondra K.

7. 2. 2008 8:51
Re: Nálev...ALE JAKÝ, SAKRA?

jasně, nakládám ho do oleje. musím si to přečíst ještě jednou, proč z toho vyznělo že ta voda.. :)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS