Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

J62a65n 39F19r80o85l67í51k

27. 4. 2013 18:41

Těch 90 haléřů spropitného ovšem mělo hodnotu dnešních 90 kč. To když košile stála třeba 32 kčs.;-)

0 0
možnosti
JT

Těch 90 haléřů spropitného ovšem mělo hodnotu dnešních 9,00 Kč. To když košile stála třeba 32 kčs, ale spíš 50 - 200 Kčs.

1 0
možnosti
MV

M21a45r42e25k 38V59o73k97á43l

24. 4. 2013 15:58

no samozřejmě že zelené .. ;-D - ale z vlastní praxe musím přiznat, že jsem jako mladý na brigádě přidával partě zedníků, a ti zásadně z jiné než hnědé nepili ...a že jich za směnu dokázali vytrestat ...

0 0
možnosti
Foto

Ondřeji, to je přeci jasné. Zelené lahve měly lepší pivo díky rozdílnému prostupu světla. Kdybys ochutnal pivo z obou lahví hned po naplnění, nepoznáš nic, ale pak už to bylo vždy ve prospěch zeleného piva. Souvisí to s vlnovou délkou, s lomem světla a mezní konstantou prostupnosti - ale to jste se přece museli učit ve fyzice nejdál v osmé třídě. KDYBY bylo pivo uskladněno v temných místnostech, tak je to taky jedno, ale v prodejnách bylo vystaveno vlivu světla - o to hůř tam, kde třeba basy s pivem stály dlouho na rampě. Nejen, že zteplalo, ale ještě se tam objevoval zásadní vliv těch tří výše zmíněných faktorů. Nechci se mýlit, ale mám pocit, že svého času dělal VÚP (Výzkumný ústav pivařský,sídlil - ku podivu - ve Velkých Popovicích) výzkum piv a existoval i žebříček prodejen, kde je pivo nejlíp ošetřené a blbě a tom byly právě ty, které měly rampy orientované na západ (pivo se zaváželo odpoledne, a od západu byl tak největší vlvi sluníčka). hezký den a kdybys zase něco nevěděl, zeptej se :-) J.

1 0
možnosti
JH

J27a47n 41H39l92a12v90a41t75ý

24. 4. 2013 13:44

Na Vsetíně byly vršky lahváčů VŽDY opatřeny vyraženou stupňovitostí a pivovarem.

0 0
možnosti
RS
TK

Z článku: "Mechanism for Formation of the Lightstruck Flavor in Beer Revealed by Time–Resolved Electron Paramagnetic Resonance", Colin S. Burns, Arne Heyerick, Denis De Keukeleire,and Malcolm D. E. Forbes, Chemistry—A European Journal 2001, 7, 4553–4561. 

vyplývá, že hnědá přeci jenom vede.

0 0
možnosti
PM

Minulý týden jsem byl na exkurzi v Plzeňském pivovaru a tam nám říkali, že do zelených láhví plní výhradně Pilsner Urquel a do hnědých láhví všechny ostatní.

0 1
možnosti
Foto

Hnědá! Proč? Nevím, ale prostě jsem to tak viděl... Já vždy preferoval hnědou a když mi teď začal ostravský pivovar stáčet pivo do zelených lahví, stal jsem se dosti otráveným pivařem...;-€

0 0
možnosti
JR

J32a46n 17R53i11c84h81t68e23r

24. 4. 2013 13:28

Samozřejmě v hnědé. Hnědá je chlapská, zelená je leda tak pro myslivce;-)

Pivo z ní chutnalo líp, tedy každému, kdo se v pivech vyznal (fuj, teď už ale dost provokuju;-D).

A výhoda stejných lahví tkvěla v tom, že vám je vzali v každém krámě, dneska už to tak, především tedy v malých sámoškách, bohužel není.

0 0
možnosti
PM

Já preferoval zelenou,protože tu barvu mám rád.Že je v ní lepší pivo,jsem si podvědomě vsugeroval.Tahle sugesce padla vzápětí poté,co jsem,bez možnosti si vybrat,vypil pivo v hnědé láhvi a zjistil jsem,že chutná naprosto stejně.;-)

2 1
možnosti
JM

J54a74n 66M36a96š56í27n

24. 4. 2013 13:03

pivo bylo samozřejmě lepší z těch zelených.....to dá rozum a více to není třeba komentovat.....

0 0
možnosti
MM

Je úsměvné co tvrdíte ve chvíli, kdy byl jednoznačně prokázán opak. Ale asi reagujete na blog, aniž byste jej četl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 13,33
  • Průměrná čtenost 4202x
Pokud jste právě dočetli jeden z mých článků a něco v něm nechápete, rozhodně to neznamená, že jste imbecil.

Při čtení mých článků se pomalu, ale jistě snižuje rychlost světla.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky