Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Rv P. Hlavatý mě to motto vzal, na článek jak ušité. Předznamenám pro právnické výtky: dávno měl být na oblast Středozemí vyhlášen výjimečný stav. 

1) Ze satelitu se dá přečíst i SPZ; plus monitorovací letadla nebo třeba i drony.

2) Už jsme si řekli, je možné zjistit, odkud loď vyplula; přidám i činnost zpravodajské služby na africkém pobřeží.

3) Blokáda přístavů je možná; loď kotvící mimo přístav lze také zjisti; je nápadná.

4) Nemusím hlídat celou plochu, dělové nebo strážní člunu jsou mnohem rychlejší než kocábky mafie.

5) Potápět nebo nevracet PRÁZDNÉ lodě u evr. břehů se mělo už dávno; plus vyhledat a zneškodnit mafiánské lodě u afr. pobřeží.

Nebude přepravní mafie, nebude 99% pomýlený a podvedených zájemců o snadný život v bohaté Evropě.

Vše, co jsem popsal bude mnohem lacinější než vyplácet 6.000 na hlavu + násobně větší soc. dávky + bezpečnostní riziko + vratka části peněz od mafiánů do IS.

Celá akce může mít i hlubší význam; je zjištěno, že aktivisté IS verbují ve vnitrozemí Afriky i v klidových oblastech a slibují hory doly. Je to jen pro peníze a nebo také druh útočné strategie??!

17 1
možnosti
MK

P.S. Každý nelegál bez dokladů je podvodník, který chce oklamat azylového úředníka a obejít zákon; dle tohoto hodnocení (které by letákově mělo být rozhlášeno na africkém pobřeží) by s ním mělo být nakládáno - okamžitě vrátit!

11 1
možnosti
TB

Co třeba začít tím, že na posádky těch lodí pohlížet jako na piráty, to znamená posádky uvěznit, lodě zabavit. A dál dát jasně najevo, že žádný ilegální imigrant žádný azyl nedostane, pouze ten, který o to legálně zažádá na ambasádě ve své zemi....

10 1
možnosti
JH

J88a27n 92H95l95a27v77a55t70ý

17. 6. 2015 11:27

Kdo chce řešit - hledá způsoby, kdo nechce řešit - hledá důvody.

13 0
možnosti
Foto

Výborný článek. Řešení jistě nějaké existuje, ale každé, humánní, bude šíleně drahé. A to je, co mi chybí u řady populistů, kteří imigrantskou otázku bagatelizují na konstatování "my zde, míněno v ČR, žádné nechceme". Jsme součástí Evropské Unie a budeme se muset, minimálně finančně (pokud je tedy tady nechceme a ve větším množství rozhodně nechceme) na řešení podílet a bude to drahé. Ona i zde mnohokrát skloňovaná Austrálie za to vysolila hodně peněz a je přeci jen něco jiného přeplout Tichý oceán a Středozemní moře ... R^

3 11
možnosti
LT

Řešení samozřejmě existují a i humánní. Troufnu si odhadnout, že jejich cena ve srovnání s náklady na péči o nelegální migranty bude srovnatelná a myslím si dokonce i nižší. Výhodou rázného řešení je to, že ukáže dalším potenciálním migrantům, že tudy cesta nevede a tudíž jejich počet výrazně klesne. Naopak nevýhodou současného postupu je to, že další a další statisíce nelgálních migrantů vidí šance se do evropy dostat a tudíž, pokud něco neuděláme, jejich počet neustále poroste. To je samozřejmě dobudoucna stále dražší a dražší varianta.

2 0
možnosti
JP

1. Proč bych měl zjišťovat odkud vypluli? Oni na té lodi nejlíp ví odkud vyplouvali, tak ať hezky šupou zpět. Když dokázali doplout sem, dokáží doplout i zpět. Doplnil bych jim jen základní potraviny na cestu zpět. Víc pro ně udělat nemůžeme bez toho, abychom neohrozili vlastní bezpečnost a budoucnost.

2. Je to sice drastické řešení, ale pokud neposlechnou příkazu k otočení lodě, tak použít varovné výstřely a pokud ani na to nebudou reflektovat, tak potopit. Potopí se tak pár lodí a zbytek už si rozmyslí jestli vůbec vyplout či nikoliv. Dát jim prostě jasný vzkaz, že takovouto cestou to do EU nepůjde.

10 1
možnosti
TJ

Myslím, že není třeba nikoho chytat ani lovit ve vodách. Sami přistanou. Pokud se někde bárka potápí, tak zachránit, samozřejmě. Ale pak už je to práce pro bezpečnostní složky, tzn. zajistit, identifikovat (biometricky), obvinit z porušení zákonů, a vrátit. Bez výjimek. Pro řádné podání žádosti o azyl jsou určena jiná místa než italské pobřeží, ovšem jednou nelegál, navždy bez nároku na azyl.

Do měsíce je po uprchlické vlně.

Platí i pro vnitrozemí, všechny státy. Jsi nelegál? Viz výše. Nechceš říct, odkud jsi? Tak jedeš do Libye (třeba). Že je to nefér, nebo neslušné? Tím se sami svazujeme. Pokud se rozhodneme, tak toto řešení půjde prosadit, ať už smluvně, nebo silou.

11 0
možnosti
Foto

Za mě máte karmuR^

Jen náklady na teoretické vracení by byly podstatně nižší. Nicméně tak jako tak je to nerealné a protizákonné.

2 15
možnosti
LT

Co je protizákonné? Návrat nelegálních migrantů zpět? Můžete mi sdělit proti jakému zákonu to je?

8 0
možnosti
Foto

Australie kolem mezinárodních vod postavila válečné lodě a s pomocí bezpilotních letadel hledá lodě s uprchlíky. Pokud loď zjistí, tak k ní dopluje a otočí ji zpět. Pokud plují na gumových člunech, zapne je za loď a odevze je zpět. Čás uprchlíků pomoci dohody s Kambodžou, dodá Kambodži. V roce 2015 nebyla zjištěna ani jedna loď s uprchlíky plující do Australie. Mezinárodní společenství sic prská, že je to nehumlání, ale Austraile si z toho nic nedělá. Je to tedy v celkou jednoduché, jak ukazuje příklad Australie.

36 1
možnosti
Foto

Australie je trošku jiná situace-zejména vzdáleností a strukturou migrantů-tam neutíkají lidé bezprostředně ohroženi válkou. Rozdíl je rovněž v tom, že se tam nedá dostat po souší-do Evropy ano a proudí po souši víc lidí než po moři.

Nedodává je jen kambodži, ale hlacně co udělá až si to kambodža a spol rozmyslí a vrátí je zpět-technicky vzato je totiž vrátit může. Navíc je rozdíl pokud se bavíme o tisích až desetitisících  a jestli se bavíme o statisících až milionech-tolik nikdo nevezme.

Australská cesta není dlouhodobé řešení a není použitelné pro Evropu ani kdyby se rozhodla rezignovat na morálku tak jako austrálie.

1 22
možnosti
JB

Rozepisujete náklady na vracení migrantů do Afriky, a zdají se vám vysoké. Jenže zapomínáte na to, že když ti migranti zůstanou v Evropě, ty náklady, které stejně zaplatí ta která země EU, nebo všichni občané EU, budou stejně vysoké, ne-li vyšší. Budou potřebovat ubytování - nechtějí jen tak nějakou ubytovnu, jídlo - také si vybírají, lékařské ošetření, kapesné, ostrahu táborů, ostrahu obyvatel oblastí, kde uprchlické tábory budou, či už jsou, a to dlouhodobě.

25 0
možnosti
Foto

Je obecně známo, že lodě s uprchlíky putujícími do Itálie vyplouvají např. od břehů Libye. Zjistit podrobnosti není zas až tak neřešitelný problém. Zvládnou-li to novináři, policie či tajné služby by to měly zvládnout také.

12 1
možnosti
Foto

jen vědět odkud vypluly je k ničemu.

Musíte PROKÁZAT odkud přišli lidé na nich plující, že třeba nepřešli z jiné lodi....

0 13
možnosti
  • Počet článků 224
  • Celková karma 8,14
  • Průměrná čtenost 4221x
Pokud jste právě dočetli jeden z mých článků a něco v něm nechápete, rozhodně to neznamená, že jste imbecil.

Při čtení mých článků se pomalu, ale jistě snižuje rychlost světla.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky