Jsem kriminální živel

Povím vám, jsem pěkněj kriminálník. Hrál jsem s kamarády v hospodě karty o peníze. Každý z nás dal do hry padesátikorunu.

Domluvili jsme se, že vítěz bere 200 kč a druhému v pořadí se vrací vklad. Hráli jsme poker, dali jsme si u toho pár piv a bavili se o ženských.
Bylo nám fajn do té doby, než jsem si vzpomněl na nové znění loterijního zákona, který vešel v platnost 01.01.2012. Od této chvíle se totiž moje počínání, stalo trestným činem. Ano, skutečně si od 01. ledna nemůžete sednout s kamarády a zahrát si s nimi karty třeba jen o 20 korun oko bere. Nemůžete tak legálně učinit ani v hospodě, ani u sebe v obýváku. Hrozí vám rozsekání bytu zásahovou jednotkou, která se k vám bude probíjet díky hlášce souseda, že se tam vedle u Kňavů hrají hazardní hry!
Jediné místo, kde si nyní můžete legálně zahrát karty o peníze, jsou licencované podniky, tedy CASINA. Jenže tam si nezahrajete s kamarády o dvacku. Tam už si musíte přinést obnos mnohem ale mnohem vyšší. Ze všech stran zde na vás budou blikat výherní automaty, za nimiž sedí lidské trosky, jejichž celodenním údělem je klikat na jedno červené tlačítko, civět na monitor a sypat do mašiny celou svou výplatu. Ahoj Maruško, tak dneska mi to v práci zase nevyšlo...
A tak pane, pojďte si taky kliknout, třeba se na vás usměje štěstí. A navíc je to legální!
 Až za půl hodiny dohrajete svou karetní partičku, neboť vám jako na potvoru nešla karta, pozvou vás v CASINU k ruletě.
Vsaď si na kuličku, vsaď si, kam asi zaletí. Černá nebo červená, sudá nebo lichá, je přece tolik možností! A navíc – je to legální! Anebo pojď si vsadit na dostihy, to je teď největší hit. Umělohmotné koně se závodníky po dráze pod sklem posunuje počítač a člověk má uhodnout kdo jak doběhne. No pojďte si vsadit tady na tohohle bělouše, ten nikdy nezklame! A navíc máme licenci od ministra, takže – JE TO LEGÁLNÍ. Ožebračovat lidi na návykových blikajících strojích, které řídí počítač je podle ministerstva v pořádku, ale pro radost si v hospodě zahrát s kamarády karty o pár korun je už protizákonné.
Ale pane Kňava, proč se rozčilujete? Žijete přece ve svobodné zemi.

Autor: Ondra Kňava | úterý 10.1.2012 11:15 | karma článku: 22,74 | přečteno: 1537x