Prezident Vojtěch Filip dnes odletěl na návštěvu Pchjongjangu

Rudé Právo 16.10.2018 – výtah těch nejdůležitějších zpráv dnešního dne: Prezident Vojtěch Filip dnes odletěl na návštěvu Pchjongjangu, 3. vlna zabavování soukromého majetku dokončena, na konci novinky ze sportu.

Hlavní zprávy

Z letiště Gustava Husáka Praha dnes odletěl vládní speciál Rudá střela do severokorejského Pchjongjangu s mezipřistáním v čínské Lhase. Prezident republiky Vojtěch Filip se tak vydal na týdenní návštěvu velkoměsta, které se stalo prvním partnerským městem nové Prahy. Dle slov prezidenta se bude debatovat o vzájemné hospodářské spolupráci. V plánu je i podepsání dohody o vzájemné vojenské pomoci, která zahrnuje výměnný program českých a severokorejských vojsk. Základna v Brdech by tak měla přivítat nové přátele České socialistické republiky již od února. Severokorejští vojáci disponují zkušenostmi s obranou pobřeží, které uplatní zejména na břehu nádrže Lipno. Právě blízkost hranice s imperialistickým Rakouskem poslouží k umístění raket země-země na obranu výsostného území ČSR.Čeští vojáci se zase v Severní Koreji přiučí něco z obranných taktik na moři. Vojtěch Filip připomněl, že cesta do Pchjongjangu má symbolický význam, neboť právě sem směrovaly jeho kondolence při úmrtí vůdce Kim Čong-Ila v posledních rocích vlády demokratického zla. Darem veze našim severokorejským přátelům 1000 párů bot od ševců z Gottwaldova.3. vlna zabavování soukromého majetku dokončena

Zabavování soukromého majetku proběhlo nad očekávání dobře. Poslední soukromé pozemky byly zabaveny u východočeských Chvaletic. Skončila tím 3. vlna zabavování nazvaná „vlna pozemková“. Bývalí vlastníci parcel a hospodářských pozemků děkovali představitelům vlády za převedení do správy státu. Mnozí z majitelů pocítili hned po převedení do rukou státu velkou úlevu. Stres spojený s nakládáním se svým majetkem se tak podařilo sejmout z řad obyčejného obyvatelstva a vložit jej do rukou zodpovědné Komunistické strany, která je využije k obecnému blahu.  Nezřídka mají bývalí majitelé na pozemcích i svá obydlí, o které se musí velmi nákladně starat. Již v 5. vlně zabavování majetku přejdou do rukou státu i všechny domy, budovy apod. Pátá vlna zabavování je naplánována na první kvartál příštího roku.Obrázek: Poslední zabavený pozemek u Chvaletic

Trest smrti za zradu republiky znovu zaveden

Občané šířící nálady či pomluvy proti republice musí počítat s novou hrozbou. Až do včerejšího dne mohli zcela beztrestně šířit nálady proti republice takřka všichni vyvrhelové. Ať již formou hanlivých písní, nerudných vtipů či sarkastických poznámek na hlavu státu. Od dnešního dne již bude i tato činnost vnímána jako porušení zákona. Při vážném porušení hrozí pachatelům až výjimečný trest.  Příkladem je opět zářná minulost, kdy byla např. Milada Horáková popravena právě za delikty související s šířením protirepublikových nálad.  Podle předsedkyně vrchního soudu Brožové-Polednové lze očekávat první řízení již velmi, velmi brzy.

Obrázek: Vrchní soudkyně Brožová-Polednová se již těší na vedení dalšího ze svých případů

Měnová reforma přinese lepší životní úroveň

Až do konce roku si občané ČSR mohou přijít vyměnit staré koruny za nový socialistický tolar. Směnný kurz je opět výhodný pro občana. Za jedinou korunu dostanou 10 zbrusu nových tolarů.  Díky této směně se zvýší životní úroveň obyvatelstva až o 150%. Ministr obchodu zaručuje, že ceny se v tolarech nezmění. Občan si tak po směně bude moci zakoupit prakticky 10x více než dříve.  Jak dlouho tento stav vydrží, ministr nenaznačil.

Poslední hraniční strážní věž bude slavnostně předána pohraničníkům v pondělí

Moderní ocelové hraniční strážní věže vyrostly podél hranic celého Česka. Již v pondělí se uskuteční slavnostní předání z rukou 1. Generálního tajemníka Komunistické strany, zasloužilého umělce Jiřího Dolejše do rukou pohraničníků. „Ochrana státních hranic je prvořadým úkolem naší mladé socialistické republiky. Nedovolíme, aby temná síla a ekonomický rozvrat ze sousedních zemí nakazil naše prosperující hospodářství. Pro ochranu hranic před zbabělým útěkem českých delikventů do zahraničí uděláme maximum. Výjezdní doložky vydává na počkání každý městský úřad společně s náramkem, který bude monitorovat pohyb občanů ČSR po spřátelené Číně či Severní Koreji. Strážním věžím jen vše dobré soudruzi.“Obrázek: Otevření poslední strážní věže přihlížel i 1.Generální tajemník, zasloužilý umělec Jiří Dolejš

Na Lenina zadarmo

JZD Záře z Moravské Třebové připravilo pro děti z místní Základní školy výlet do moskevského mauzolea.  Dojetí neskrýval předseda družstva Kamil Zápotočný, který doprovodil první skupinu prvňáčků.
„Když jsem uviděl ty dětské oči, jak se rozzáří při pohledu na svou modlu, je mi samotnému do pláče“.  
JZD Záře uhradí veškeré náklady na 5 výletů do Moskvy za pomoc dětí při sklizni šeříků.

Ze sportu
Světový rekord Komunistických zemí v běhu na 100m překonán

Český sprinter Jindřich Nasypán zaběhl hladkou stovku v novém světovém rekordu Komunistických zemí.  Nová hodnota rekordu je 10,68 vteřin.

Autor: Ondra Kňava | úterý 16.10.2012 11:52 | karma článku: 44,78 | přečteno: 11105x
  • Další články autora

Ondra Kňava

Prázdninový protest školáka

3.8.2023 v 10:05 | Karma: 39,49

Ondra Kňava

Otevřený Dopis ČEZu

10.3.2023 v 9:59 | Karma: 28,89

Ondra Kňava

Země je placka, je jasné jako facka

19.1.2021 v 13:24 | Karma: 21,01

Ondra Kňava

A co bude pak?

30.10.2020 v 9:25 | Karma: 18,82

Ondra Kňava

Český Slavík rozhodně nezklamal

27.11.2017 v 11:44 | Karma: 15,38
  • Počet článků 225
  • Celková karma 11,33
  • Průměrná čtenost 4202x
Pokud jste právě dočetli jeden z mých článků a něco v něm nechápete, rozhodně to neznamená, že jste imbecil.

Při čtení mých článků se pomalu, ale jistě snižuje rychlost světla.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky