Ondra Kňava

Jak se svědomitě připravit na konec světa

14. 12. 2012 9:03:23
Jak všichni dobře víme, zhruba za týden přijede poslední osobák a přesně 21.12. nás odveze na konečnou. Ano - přiblížil se konec světa. Na tuto událost je třeba se důsledně připravit a rozhodně nic nepodcenit. Podle mnohých zdrojů už se tato situace nebude opakovat pěkně dlouho. Níže naleznete spoustu rad a doporučení, které se v zájmu vašem, ale zejména v zájmu ostatních, pokuste dodržet bezezbytku.

Zajistěte sporák proti převrhnutí
Podle posledních informací to bude 21.12. pěkná šlupka. Zajistěte tedy sporák a další elektrické spotřebiče proti převrhnutí. Nejlepší bude, když je odpojíte od přívodu elektřiny. Takový převrácený sporák dokáže udělat pěknou paseku, to mi věřte. Obzváště, když se na něm nalézá třeba hrnec pivovarského guláše nebo rajská omáčka. Nechcete přece, aby si příští generace mimozemštanů myslela, že jsme tu žili jako nějaká nečistotná prasata.

Důkladně se umyjte a lehněte si do penálu
Protože je termín konce světa dost přesně určen, je velmi jednoduché, připravit si svou rakev a pořádně se na odjezd nachystat. Nesnažte si poslední vteřiny zkazit nějakými patetickými činy, jako třeba jízdou autem ve dne bez zapnutých světel, nebo třeba skokem z 2. poschodí bez padáku. To nemá cenu, navíc to bude dělat každý. Spíše se pořádně umyjte.
Poslední průzkumy dokázaly, že mrtvoly, které se ještě před skonáním důkladně umyly, mnohem méně zatěžují životní prostředí. Je ale nutné, při vaši poslední očistě nepoužívat chemické prostředky. Nesnažte vylepšit si svou vizáž Savem či jinými dezinfekcemi. Tím situaci jen a jen zhoršíte.
No dobře, pokud nechcete ležet připravení v penálu, odcestujte někam daleko, třeba až na úplný konec světa.

Na své datové nosiče si uložte jen korektní informace, fotografie a videa
Až nás tu někdo za pár tisíc let objeví, je jasné, že nás bude chtít studovat. Nežijte ale naivní představou, že budou naši obejvitelé, tahat k sobě na Venuši novou almaru z Ikey, co jste pořídili v akci. Takhle to nefunguje.
Naši objevitelé zkrátka najdou digitální nosiče a informace o nás si jednoduše stáhnou. Na své počítače, externí disky, flashky si tedy uložte jen takové informace o kterých chcete, aby se na vás v budoucnosti nahlíželo. Jaké asi budou závěry tvůrce diplomové práce na téma "lidstvo před zánikem světa" nějakého studentíka třeba z Neptunu, když se ve vašem počítači bude nalézat jen porno, fotky vašeho zadku a recepty Babicy?
Do svého počítače si tedy uložte jen fotky z vašeho maturitního plesu, případně fotografie referující o vašem stříbrném umístění v závodě orientačního běhu Uhříněves-Zámrsk.
Možná právě váš ksicht na Venušebooku dostane nejvíce lajků. V učebnicích dějepisu budoucích mimozemských generací se zase třeba objevíte jako zástupce lidské rasy Jirka, co dobře běhal podle mapy. Zbytek fotografií smažte (klidně na oleji).

Doberte antibiotika
Nebudu vás stejně jako váš doktor poučovat o tom, jaký průšvih mohou vašemu organismu způsobit nedobraná antibiotika. Naplánujte si dobrání svých léků nejpozději na 21.12. Pokud již teď víte, že svá antibiotika nestačíte do 21.12. dobrat, konzultujte to se svým lékařem.

Odložte nákup vánočních dárků
Nevím jak vy, ale já to nechápu. Obchoďáky jsou narvané k prasknutí a že je Zadar vynikající trenér skoků na lyžích, mám už vytetované v tom nejhlubším mozkovém závitu. Na co tolik zbytečného utrácení? Vánoc se stejně nedožijete, tak na co ty dary? Komu je jako chcete nadělit, když to tady už za pár dní setsakramenstky řachne? Největší zoufalci už začali prodávat i kapry na zabijačku. Jako pokud chcete ještě před koncem světa kupovat kapra, je to od vás dost velká opovážlivost. Zaprvé tím připravíte kapra minimálně o 2 dny života, zadruhé zažije při konci světa ve vaší vaně tolik stresu, že vám to tam nahoře svatej Petr pěkně spočítá.

Mužové, oblékněte se do ženských šatů
Pokud to toho 21.12. nebude zase tak velká šlupka jak všude píšou, tak až přijdou záchranáři, ženy a děti budou mít přednost.

Vymyslete nějaký pěkný citát
Já už ten svůj mám, takže si ho tímto zabírám: "Smysl života? Uvidět konec světa a zemřít."

Nechoďte druhý den do práce
Je jasné, že po konci světa můžete být lehce zmatení. Pokud se dalšího dne dožijete, rozhodně nechoďte do práce. Nemyslím si, že se nějak před svým zaměstnavatelem ukážete, když dorazíte hned po konci světa zase ke stroji. Hlavně není moc pravděpodobné, že by to i váš šéf společně s vámi přežil.
Pokud nedáte jinak a do práce přeci jen půjdete, nikoho tam nepotkáte. Bude totiž sobota.

Kupte si noviny
Až nás tu za mnoho miliónů let najdou, stanou se noviny z konce světa ceněným artiklem. Možná z toho posmrtně ještě něco vytřískáte a naši nástupci po vás pak pojmenují třeba tramvaj.

Jedno soukromé přání.
Vymažte si můj kontakt ze svěho mobilního telefonu.
Pokud tu náhodou i po konci světa někdo zbyde, je jasný, že si bude chtít zatelefonovat. A nechat se otravovat v penále nějakými zbytečnými hovory, s dotazy co máte jako dělat, to fakt nechci. Asi by bylo snadnější si ten mobil s sebou do rakve nebrat, ale problém je, že smlouvu s operátorem mohu zrušit až ke konci účtovacího období. A já ho mám až k 26. dni v měsíci. A těm vydřiduchům nechci dát nic zadarmo. Fakt ne.

Trochu se upravte ano?
Jestli to ti kuliferdové Mayové opravdu předpověděli správně, nebyli určitě tak blbí, aby si to celé nenatočili online. Sedí si teď na nějaké vzdálené planetě kdesi ve vesmíru, popíjí tequilu a pomalu se chystají na přímý přenos. Jeden z Mayů ještě teď volá Robertu Zárubovi, že by se na to rádi podívali i s jeho komentářem. Chudák Robert nemá moc na vybranou, už teď si pomalu chystá sestavu týmu Země a už je to tady vážení přátelé, obrovský černý kotouč míří přímo do středu branky, cloní tam obránce Mars, střela ho těsně míjí, a tak to vypadá na přímý zásah, ale co to nevidím, je tam Hašek, Dominiku chytej, chytej svůj život, ale ty máš teď jiné starosti, otvíráme zlatou bránu konce světa a já se s vámi loučím, sejdeme se zase u dalších přímých přenosů ukončení života další planety. Pro May TV Rob Zet.

Za pozornost děkuje Ondra K.

P.S.: Pokud to zrovna vy přežijete, napište mi. Budu se těšit.

Autor: Ondra Kňava | karma: 28.53 | přečteno: 3487 ×
Poslední články autora