Ondra Kňava

Z vesmíru dnes přiletělo první hovno

9. 01. 2013 15:22:05
Dnes v časných ranních hodinách došlo k jedné z největších událostí v dějinách výzkumu a pozorování vesmíru. Na planetu Zemi dnes poprvé v historii dopadl první předmět organického původu. Šlo o hovno.

Úplně první oficiálně zaznamenané hovno z vesmíru dnes okolo 04:19 proletělo atmosférou a o 12 minut později se jeho zbytky dotkly zemského povrchu.
V současné době se vedou vášnivé spory o to, na území kterého státu zbytky hovna dopadly. Po vniknutí do atmosféry se totiž povrch rozpálil natolik, že začal hořet. Hovno z vesmíru si nárokují Američané, neboť první zprávu o blížícím se hovně vydal americký magazín „Universe bullshit“. Rusové argumentují svým záznamem z geostacionární družice, kde je průlet hovna zaznamenán na průhledné fólii. O hovno projevili zájem i Číňané. Důvod zatím neuvedli. Česká republika vyslala přátelskou nótu všem národům, že především nám jde o hovno.
Světové informační agentury jsou skoupé na informaci, zdali se alespoň nějaký zbytek dochoval. V Čechách přílet hovna sledoval vedoucí pracovník Ústavu pozorování, radarů a dalekohledů (ÚPRD) Prof. Doc. Emil Chlupáček.
„Na dalekohledu hvězdárny Ondřejov jsme blížící se hovno pozorovali s kolegy nadšeně 2 dny. Mělo válcovitý tvar a jevilo se nám jako nerozeznatelná, blíže nespecifikovatelná hnědá čmouha. Při silnějším zaostření se objekt rozmazával. Po průletu zemskou atmosférou jsme se mohli jen dohadovat, o co se jedná. Až kolega Mráček PhD. to rozlousknul. V momentě, když už hodnou chvíli hleděl do tubusu dalekohledu, pravil:
„Vidím hovno“.
„Hovno?“ - odvětil jsem.
„ Jojo hovno.“
„Pak už to bylo jasné. Věděli jsme, že jde o historický okamžik. K planetě Zemi se blížil první organický vesmírný objekt.“
Jak podotknul vedoucí ÚPRDu, přílet hovna není až tak neočekávanou událostí, jakou se na první pohled zdá.
„ Je jasné, že stolice je věc zbytná, tedy nepotřebná. Jestliže tam nahoře, vysoko nad námi existuje inteligence podobná té naší, co jiného než právě exkrementy by k nám odtamtud měly přiletět? Vyspělá civilizace, ať už je v jakémkoli stádiu vývoje se zajisté svých exkrementů musí nějak zbavovat. Takřka ideální řešení je zbavit se stolice vysráním, promiňte, vysláním do vesmíru“, vysvětlil Chlupáček.
Profesor připomenul, že s podobnou myšlenkou koketovali již dříve Američané ve svých plánech při dobývání Měsíce.
„I NASA se při plánování prvních cest do vesmíru rozhodla, že exkrementy se vrátí společně s astronauty. Díky tomu nyní nehrozí, že by přiletěvší hovno pocházelo od Neila Armstronga, Buzze Aldrina či jiných kosmonautů“.
Právě výše zmíněný fakt přivedl Chlupáčka k myšlence, že „mimozemšťané“ při svých meziplanetárních letech obsahy svých záchodů odhazují do volného Vesmíru. Proto se jeden exkrement zatoulal až k nám.
Chlupáček ještě připomenul, že hned na pondělí svolal vědecké sympozium do Ostravy, které bude o hovně.
Ve statistických modelech Bostonské univerzity o možných prvních návštěvách z vesmíru hovno figuruje. Možnost, že hovno přiletí z vesmíru k Zemi jako první výzkum přičítal 0,0258% praděpodobnosti.
Vesmír je ale prostor neprobádaný a o překvapení právě zde není nikdy nouze.
Na kuriózní skutečnost zareagovala církev. Jedná se o boží hovno, konstatoval 33. arcibiskup církve bratrské Jošt. Ocitoval pak kapitolu z Nejnovějšího zákona:
Matouš, 33.odst., 15.řádek:
A seslal Bůh na Zemi hnědý tweet, který měl připomenout až do burácení hromového se propadnul, aby tak bylo pořád co zamane.
Katolická církev si tento text vykládá jako potřebu pána Boha upozornit na zvyšující se deficity veřejných financí ve světě.
Církev protestantská proti tomuto výkladu protestuje. Za příletem hovna vidí znamení, že Bůh i Ježíš Kristus jsou zase přátelé.
Znovuzvolený americký prezident Obama chce hovno použít jako sjednocující symbol všech národů. S hovnem se hodlá vydat na světové turné, nejdříve však do Ruska.
Ještě větší význam příletu tohoto vesmírného objektu přiřazují zoologové. Je tím prý zodpovězena jejich věčná otázka, zdali bylo první vejce nebo slepice. První tedy bylo....

Samotní astronomové by význam průletu hovna atmosférou neradi přeceňovali.
„To že ve vesmíru nejsme sami jsme věděli, nebo alespoň tušili. Důkazy ale chyběly. Je dobře, že nám inteligentní bytosti žijící mimo Sluneční soustavu dali jasně najevo, že skutečně existují. Je vidět, že exkrementy mají v jejich mimozemské tradici velký význam. Nechci spekulovat, poněvadž náš vesmír je pro spekulace příliš velký, ale přílet hovna může znamenat i jakousi předzvěst příletu inteligentního života k nám na Zemi. Může to být jakýsi vzkaz lidem, že inteligentní návštěva z vesmíru se blíží.“ - uvedl Chlupáček.
Autor článku zase doufá, že to není předzvěst ještě něčeho mnohem většího.
Vedoucí pracovník ÚPRDu se přesto k situaci na závěr postavil s humorem:
„Na znamení přijatého vzkazu z vesmíru bych doporučoval nyní vyslat do vesmíru např. toaletní papír. Pokud bychom totiž neodpověděli tak hrozí, že příště se vzkazů podobného typu objeví více. Pak by stálo za úvahu požádat ministerstvo o dotaci na pořízení krytek tubusů našich dalekohledů.“ zakončil Chlupáček.
Vývoj budeme nadále sledovat.
Článek je průběžně aktualizován.

Autor: Ondra Kňava | karma: 18.35 | přečteno: 2954 ×
Poslední články autora