Ondra Kňava

Volební Nagano 2013 aneb Hašek na Hrad

30. 10. 2013 8:37:17
Po Naganu lidé křičeli „Hašek na Hrad!“. Po návratu z turnaje století tam celý zlatý tým včetně Dominika Haška zamířil.

Dominik Hašek nám vychytal zlatou radost v Naganu. Petr Svoboda zase vstřelil vítězný gól olympijského finále. Hašek i Svoboda tehdy byli členy jednoho týmu, který táhl za jeden provaz a s podporou ostatních hráčů vybojoval famózní úspěch.

Bohuslav Sobotka i Michal Hašek jsou taky členové vítězného týmu, za provaz také táhnou, ale oba z jiného konce.
Po Naganu lidé křičeli „Hašek na Hrad!“. Po návratu z turnaje století tam celý zlatý tým včetně Dominika Haška zamířil.
Současný Hašek šel na Hrad taktéž a to hned druhý den po zápase. Kapitána Sobotku sem ale nevzal. Zato přibalil několik členů mužstva, aby se u trenéra Zemana poradili, co mají teď po turnaji hrát za taktiku.
Sportovní moudrost praví, že co se stane v kabině, má zůstat v kabině. A tak se také stalo. Někteří dokonce tvrdili, že v té kabině ani nebyli.
Po důrazném pohovoru u trenéra však na led vyjelo úplně jiné mužstvo. Tatam jsou sliby voličům o jednotě, tatam je vůle tvořit. Spíš to vypadá, že se bude bořit.
A hned je tu další zápas, ačkoliv jeden velký turnaj skončil teprve před pár dny. Ale proč teď chtějí hrát? Navíc to vypadá, že z jednoho mančaftu jsou náhle dva a soutěžit se tak bude mezi sebou o to, kdo měl na vítězství v právě skončeném turnaji větší podíl. Vždyť to nedává žádný smysl?

Fanoušci týmu jsou v rozpacích. Tohle má být ten mančaft, jemuž při zápase házeli bílé lístky do obálky? A co ten trenér? Co ten dělá na ledě a navíc v útoku? Vždyť už za nás dávno aktivně nehraje a donedávna ještě koučoval jiné mužstvo, jehož gólový průměr byl 1,5. Je to jen zmatek nad zmatek.
A to se mluvilo o tom, že teď za námi budou chodit ostatní týmy, aby s námi spolupracovali. Prý že se budou předhánět v tom, kdo s námi vytvoří koalici. Teď se zdá, že takovou cestu si každý dost rychle rozmyslí.
Hraje se první třetina a obě mužstva jsou útočně naladěna. Jejich koncovka je ovšem žalostná.
Ale co to? Jeden z týmů z ledu náhle odjíždí, že prý bude lepší počkat na později. Teď je prý opravdu čas na jednání s ostatními týmy. Zápas je přerušen. Sestava co narychlo dali dohromady, už neexistuje. Rozpustila se do ledu. A opravdu, letmý pohled na kluziště je výmluvný. Hráč Chovanec odvolává, co předtím odvolal, aby dostál tomu, co nikdy neslíbil.
Bude však jakékoli sestavě ještě někdo v budoucnu věřit?
Po hokejovém vítězství v Naganu 1998 byl celý tým ještě dlouho oslavován. Tým sociální demokracie je po volebním Naganu 2013 k pláči.
Až se na led oba týmy zase vrátí, budou ve svém souboji pokračovat. Tenhle zápas však bude mít jen poražené. A pokud snad někdo vyhraje, bude to někdo, někdo úplně jiný.

Autor: Ondra Kňava | karma: 18.35 | přečteno: 729 ×
Poslední články autora