Ondra Kňava

Jeden rozhovor s Barackem, Vladimirem či Asadem a všechno je jinak

7. 12. 2015 13:04:00
Jsme obětí naprosto nekonečné a nečitelné propagandy. Ti co jsou v pondělí zrádci se v úterý stávají mírotvorci. V pátek je ten samý člověk diktátorem, aby se v sobotu stal spasitelem. Ani v neděli vám nedají klid.

Ruská propaganda, americká propaganda, prozápadní, provýchodní, prouprchlická, protiuprchlická, islamická, protiislamická se nám dere pod kůži. Vyber si tu správnou z nich, možností máš víc než dost.
Jde jen o to, která z propagand je právě teď víc v kurzu. Poslední dobou je víc a víc „in“ Vladimir a jeho mírotvorné zájmy. Ještě před rokem anektoval Krym, pak sestřelil civilní letadlo a měl to s veřejným míněním tak trochu nahnuté. Rok se s rokem sešel a z Vladimíra je rek, co rdousí hnusné teroristy z Islámského státu.
Stačí jeden rozhovor exkluzivně pro ČT a už je z Bašára Asada takový příjemný týpek odvedle, jemuž bys klidně půjčil pětikorunu, kdyby tě o ni požádal. Vždyť se na něj podívejte, on přece vůbec nevypadá na nějakého diktátora, který je u moci už 15 let s podporou 97%. Asi ho ti lidé prostě mají rádi. Tak jako Češi milovali z 97% u naprosto demokratických voleb bolševika. Nenechte se vysmát!

Barack Obama byl možná chvíli v kurzu před 6 lety, když přijel právě do Prahy hlásat své poselství o nutnosti společné politiky proti terorismu. Ale časy se mění. Je teď v té televizi nějak čím dál míň. Inu nevadí, jeho vina.
Podle jedné propagandy svou vojenskou účastí v regionu vše zavinili američané. A proto to teď svými nálety zachrání Rus! Nálety co způsobili válku, přece zastavíme jinými nálety, které jsou ty jediné správné! Každý nálet má přeci mírotvorné poselství!
Naštěstí každý správný Čech přece moc dobře ví, jak to je. Stačí se podívat na jeden rozhovor v televizi. Stačí si přečíst denní tisk. Je to přece tak jasné?!
A druhý den? Všechno je naopak. No vždyť jsem vám to říkal.
Každý Čech totiž musí zaujmout stanovisko. Bez stanoviska to nejde. To pak jsi člověk bez názoru, jsi bezpohlavní. I ty přece musíš mít nějaký názor!?

Ano lhali nám. Ale lhali nám i ti druzí. Lže Asad, lže Vladimir i Barack. Každý z nich je liška vykutálená, která sleduje jen vlastní zájmy. A nějaká Česká republika ani jednoho z nich naprosto nezajímá. Ani postoj prezidenta, ani postoj předsedy vlády, ani postoj Karla Vomáčky. Každého z těchto tří zajímá jen vlastní pravda, ta pravda nejpravdovatější. Jenže jaká je ta pravda? To nikdo z nich už neví! Neví to ani oni samotní! Jde prostě o prachy, o vliv, o holé přežití. Nic, kde by snad pravda hrála nějakou roli.
Víte co? Kašlu vám na vaši propagandu ať už je o čemkoliv. Jedna propaganda vedla k nenávisti miliónů Němců vůči Židům, aniž by Němci ještě před pár lety tušili, kde Židé žijí a že s nimi mají nějaký problém. Jiná propaganda vedla k nutnosti svrhnout 2 atomové bomby. Další propaganda zase umučila milióny lidí, co nesouhlasily s totalitními režimy.
Zase se na vás budou usmívat v televizi a poskytovat exkluzivní rozhovory. Zase vám budou lhát, jen aby ta lež, byla zase o trochu blíž k pravdě. Ať už to bude ten či onen.
Před volbami vám uvaří guláš, aby pak bombardovali vaše město.
Nedejte se. I když je to setsakramentsky těžké.

Autor: Ondra Kňava | karma: 25.68 | přečteno: 1833 ×
Poslední články autora