Muž se nechal sterilizovat místo okurek

Drobné přeřeknutí či záměna  slůvek může někdy vést ke katastrofě. Při konzultacích s praktickými lékaři se mějte obzvláště na pozoru!

Fatální dohru mohla mít návštěva ordinace praktického lékaře panem Pokorným z Čeladné. Jiří Pokorný, toho času ve výslužbě, je vášnivým zahrádkářem. Protože nemá skladovací prostory, musí veškeré ovoce či zeleninu sterilovat, aby si mohl pochutnat na vypěstovaných plodech i přes zimu.
V městečku Čeladná se často mění praktičtí lékaři a ti pak své nové pacienty vystavují zdlouhavému procesu opakování svých diagnóz, a taktéž aktualizací osobních údajů pro zapsání do databáze nového lékaře.

Nejinak tomu bylo na konci léta minulého roku. MUDr. Špaňhel je zkušený lékař, kterého jen tak něco nepřekvapí. Asistoval u porodu paterčat, 3x se účastnil A-Z kvízu a vedl operaci slepého střeva uvaděčky Národního divadla pod narkózou. Jako praktik do Čeladné nastoupil kvůli stěhování své rodiny.
Když k němu zašel pacient Pokorný, po vyplnění osobních údajů se zeptal, co pan Pokorný dělá. Pana Pokorného zradila neznalost jazyka Českého. Na základní škole vynikal spíše v přírodovědě a občanské nauce. Na otázku, „co dělá?“ odpověděl pravdivě, že by chtěl brzy sterilizovat. Samozřejmě tím měl na mysli sterilaci, ale na to už se historie neptá. Na důvod sterilizace pan Pokorný odpověděl, že už i ta jeho okurka dozrála, tak jí nechce dále vysilovat. Na otázku kdy, odpověděl pan Pokorný, že co nejdříve, než mu to shnije.

Doktor Špaňhel ani nepohnul obočím. Vystavil panu Pokornému žádanku na sterilizaci do nejbližší nemocnice a pogratuloval mu k tak odvážnému rozhodnutí. Telefonicky ověřil nejbližší volný termín a rovnou pana Pokorného objednal k zákroku.
V nemocnici ve Frýdku Místku pak o 2 měsíce později pana Pokorného úspěšně sterilizovali, ačkoliv původně chtěl jenom sterilovat svoje dozrálé okurky.

Ač by se zdálo, že takový případ skončí u soudu, pan Pokorný o ničem takovém neuvažuje. V časopise Zahrádkář otiskli jeho příběh a dostává tak stovky dopisů od žen, jímž nevyhovuje hormonální antikoncepce. Pan Pokorný tak sklízí plody svého rozhodnutí a má v plánu si pořídit ještě druhý sklep.

Jako poděkování doktor Špaňhel obdržel celou sklenici sterilovaných okurek s věnováním.
Ne každý takový příběh končí happyendem jako v tomto případě!

Autor: Ondra Kňava | čtvrtek 12.10.2017 14:04 | karma článku: 19,73 | přečteno: 1036x