Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No a víte co je na tom nejsmutnější? Že v obou případech zabíjel islám...

19 3
možnosti
MR

M31i53l84a69n 48R12a50d85e67k

19. 4. 2013 19:39

kdyz me umre babicka, je vam to u rite, kdyz umre vam, tak ne. Kosile blizsi nez kabat, a USA jsou nam blizsi nezli treba Cecna. Tak kde se ve vas bere to diveni?????

31 5
možnosti
MR

Proč by USA měly být bližší než jakýkoli jiný stát kde se stane neštěstí?

6 23
možnosti
JK

Autor predstavuje klasického naivného človeka, ktorý má problém spojiť si pár základných súvislostí. Tak mu s tým teda pomôžem.

Je to tak, ako píšete, že nešťastie v západnom svete sa ma dotkne oveľa viac ako v arabskom. Dôvody sú minimálne dva:

- ľudia na Západe vyznávajú veľmi podobné hodnoty ako ľudia u nás - od prístupu k práci cez vzťah k vede a vzdelaniu až po náboženstvo

- problémom moslimov je, že pre moslimov je život iného (a jedno či moslima či iného vyznania) menej ako ovca či krava. Bombové útoky aj na samých seba moslimovia považujú za súčasť politického boja. 

A aj preto, ak by som si mal vybrať medzi záchranou 100 životov arabských moslimov či jedného klasického občana Západu, tak bez váhania volím tú druhú možnosť.

Nie je totiž kultúra ako kultúra a život ako život.

26 7
možnosti
Foto

Je zvláštní, že - aniž bych autora a jeho názor hájil či zatracoval - tvrdíte přesný opak, než autor. Což je sice v pořádku, ale nerozumím, proč by kvůli tomu měl autor být "klasický naivní člověk, který má problém si spojit pár základních souvislostí". UVědomujete si, že podle ale naprosto stejné logiky, jen sofistikovaně obrácené, by se dalo tvrdit, že Vy jste "klasický naivní člověk, který se nechá - s prominutím - oblbnout pár základními stereotypy vnímání světa"?

Já se totiž obávám, že autor jen nešel s mainstreamem a prostě prezentoval svůj názor na svět, který - bez ohledu třeba na to, že se prý muslimové vraždí jak když ve Fordu dělají auta - si váží života člověka vždy stejně. Nevidím důvod, proč by měl život člověka jedné změ/víry mít jinou hodnotu než život jiné země/víry. A pokud většinová společnost (což ukazuje zájem médií, která za touhle mrtvolou větří prima kšeft) má názor odpovídající "cenovkami života" spíše tomu Vašemu, pak si myslím, že je naopak NUTNÉ tyto naivní (nebo "naivní"?) otázky klást, což tuším autor velmi fundovaně učinil.

6 8
možnosti
TJ

USA jsou nám bližší než islámský, tradičně násilný stát. Mrtvý člověk  v západním bloku je pro nás více než mrtvý člověk v zemích třetího světa. Tam totiž nevidíme  a nezajímají nás víc než jen jako cestopisy dobrodruhů. Informace o útocích v Íráku však máme, o nich se poctivě informuje.

17 2
možnosti
PK

P46e48t92r 44K52u47č23e63r98a

19. 4. 2013 18:58

V Iraku to nebude o moc lepsi

2 1
možnosti
LP

Už je toho přespříliš, na ČT se asi zbláznili. Dobře, je to tragédie, ale proč nás tím stále dokola krmí veřejnoprávní TV? Asi neznají míru, nebo nemají plkat o čem. Copak my nemáme své problémy? Musíme tu řešit ty Americké? Rv

8 18
možnosti
MK

Já už to vyřešil, televizi nezapínám.

10 2
možnosti
ML

M52i65l70a41n 68L71u74k37e42š

19. 4. 2013 16:21

Hodnotu lidského života neurčují žádná média, ale jen a jen společnosti, ve kterých lidský život buď je či naopak není významnou hodnotou. Civilizace euroatlantická (tedy ta, co staví na judaisticko-křesťanském základě) si lidského života cení, civilizace blízkovýchodní má spíše tendenci si lidského života příliš nevážit. Média pak více či méně převádějí tento pohled (v podstatě spotřebitelskou preferenci) do života a je jen a jen na vás, zda to tak přijmete nebo nikoliv. Říká se tomu svoboda výběru. Z vašeho článku mám ale spíše dojem, že vám to tak vadí a že byste preferoval nějakou nucenou formu řešení. Podle mne je to tak v pořádku, vyžaduje to jen odvahu a ochotu více vědět. Mezi námi, média a jejich tendenci realitu přikrašlovat či modifikovat nemám rád, ale neházím na ně chyby, za které evidentně nemohou. Stejně jako domácí supermarkety nemohou za naše nákupní preference a ochotu koupit jakoukoliv kvalitu, média nemohou za naše preference obstarat si "pravdu" bez přemýšlení a také za jakoukoliv cenu.

19 1
možnosti
MK

Takže ta společnost co staví na judaisticko-křesťanském základě staví lidský život vysoko, zatímco ta, co staví na judaisticko-arabském základě ne. :-P

3 7
možnosti
Foto

Světová média mají nemalý podíl na současném stavu v Iráku, kdy podpořila jeho vojenské napadení pod vylhanou záminkou ZHN, jehož výsledkem byly statisíce mrtvých a důsledkem totální politický i hospodářský rozvrat. A v Lybii si to světová média zopakovala, kdy lhala o tzv. "bezletové zóně."

6 14
možnosti
MZ

ja myslim, ze daleko vetsi podil na binci ve svete maji komuniste a lide bez patere jako vy

3 0
možnosti
IF

Vím, že si zde od multikulti vysloužím plno mínusů, ale to je fuk ;-)

Jestli ono to nebude tím, že USA jsou ve stejném, západním, civilizačním okruhu jako my a Irák je v civilizačním okruhu zcela jiném ...

22 4
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 13,65
  • Průměrná čtenost 4202x
Pokud jste právě dočetli jeden z mých článků a něco v něm nechápete, rozhodně to neznamená, že jste imbecil.

Při čtení mých článků se pomalu, ale jistě snižuje rychlost světla.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky