Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BM

Politickou stranu, která by nesla jeho jméno neměl ani Pinochet...:-)

4 2
možnosti

Ondro ,naprosto dokonalé !

2 2
možnosti
DD

Mladý muži, já měl ve Vašem věku úplně jiné sny! ;-):-)

5 6
možnosti
Foto

Řád Klementa Gottwalda?

4 2
možnosti

To víte, že v podstatě chce. On je akční typ už z titulu profese, povahových vlastností, s ohledem na přímou volbu, znění ústavy a chce se na řešení věcí podílet. Zda překročí meze bude zřejmo až po volbách. Prasečinou je SPO zemanovci včetně názvu, kancléř jakbysmet. Je to ale i na voličích - pokud by se SPOZ do sněmovny nedostali, bylo by jisté, že má po žížalkách - pokud takto Zeman uvažuje.Myslím, že ne, že chce jen účelově maximalizovat svůj vliv, ale ústavní meze to nepřekročí. Přesto je to už teď v rozporu s politickou kulturou.

Znovu, je to změnou ústavy současné oproti té prvorepublikové. Změna nepřímé volby v přímou už jen problém dokonala.

Pokud za první republiky vracel prezident či senát zákon s připomínkami nebylo je možno za určitých podmínek (jen u senátu) přehlasovat prostou většinou. Ta dnešní úprava je - zase - bez politické kultury doslova naprd. A jak Topolánek Kalousek, tak Kalousek Nečas tu ignoraci těch připomínek a neústavní účel dovedly do absurdních rozměrů a byli schopni si odhlasovat se sobě vlastní zvůlí i zkrácená čtení či nouzový stav, ač pro to důvod nebyl. Natož nějaké připomínky prezidenta či senátu. Silovou a nesmyslnou politickou kulturu dovedly až na samu krajní mez - navzdory opozici 99 hlasů a navzdory i až 80-90% občanů. A mnohým to imponovalo. Je zajímavé, že v provedení druhé strany ta politická nekultura holt nevyhovuje. Jak ohledně aktérů, tak i pravicového voličstva. To byla ta předehra, která to nechává jen a jen na Zemanovi, kam až dojde. Díky TOP, ODS, VV, ale i Zemanovi a SPOZ nemůžeme holt být normální respektovanou demokracii.

Ovšem je také pravdou, že už jednou Zeman zasáhl i dobře - odstranil bankovní socialismus. Na výše uvedeném to ovšem nic nemění, stejně jako na tom, že TOP společně s ODS a VV totálně zdiskreditovali pravici. A zase - pro dostatečný počet fans nikoli. Mají a měli to v rukou voliči. Co chtějí, to dostanou. Mohou dostat v příštím parlamentu obé SPOZ i ODS s TOP.

1 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 13,65
  • Průměrná čtenost 4202x
Pokud jste právě dočetli jeden z mých článků a něco v něm nechápete, rozhodně to neznamená, že jste imbecil.

Při čtení mých článků se pomalu, ale jistě snižuje rychlost světla.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky