Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OD

ondib

18. 5. 2010 17:31
Protože lidé mají krátkou paměť

A zcela nepochopitelně dělají stále stejné chyby jako můry co narážejí do světla až shoří na žárovce nebo plameni. Ano také nechápu lidi co zůstávají na místě a čekají na další ránu osudu. Pádným příkladem krátké paměti jsou nadcházející volby a opětovné koketování s komunismem. Komu není rady, tomu není pomoci. A každý svého osudu strůjcem. Pak si ale nestěžujme.

0 0
možnosti
OK

maron

19. 5. 2010 9:30
Re: Protože lidé mají krátkou paměť

 Jak koupíš pozemek a postavíš barák někde jinde, když ten svůj pozemek u řeky s barákem nemáš šanci prodat?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

18. 5. 2010 17:26
Ne že bych se chtěl příliš zastávat pana Dvořáka

Ale když se např. Troubky stavěly prakticky znova - je opravdu vyloučené, že by byly postaveny o 15 m výš? Když se na obnovu domů vydalo ze státní kasy až 90 % nákladů - opravdu by Pozemkový fond nenašel i vhodné pozemky (třeba výměnou, pořád by to pro stát přece nebyl prodělek). Ne všude lze udělat přenosné zábrany, jako v Praze (tam, kdo to nelze se s přestěhováním uvažuje).  Jedna ves (ani vsí 20) není celý Island.  (Konec konců, nikdo neví, kolik ostrovů bude nutné v dohledné době přestěhovat.)

Závěr: Vaše úvaha není v žádném případě chytřejší. Spíše naopak.

0 0
možnosti
K

Kozel_

18. 5. 2010 17:10
pokr - i to další jsou bláboly

Není na místě tu rozebírat Island a jeho sopky. I tam je tendence nestavět město, kde by mohlavytékat láva, ale přece jen jinde. Lidé se usadili narůzných územích, ostrůvcích pár m nad hladinou oceánu apod. Dnes nelze, aby šli bydlet jinam, srov. např. masivní příchod Vietnamců do ČR a jinam.

V rámci jedné země lze ale bydlet, kde je bezpečněji. Nestavět pod skalou, z které se pravidelně otrhují balvany. Nestavět v záplavovém území, když je všude plno pozemků. Počet obyvatel nepřibývá, takže území je dost. Vesnice se navíc vylidnují, není tam práce, takže lidé odchází do měst. Kdo chce dál na vesnici, tak může do obce na kopci, o 3 km vedle a bude mimo velkou vodu. To není totéž, jako vystěhovat obyvatele Afriky. Podobně v Praze se v záplavovém území už stavět nesmí. Žádné peníze bych do Troubek neposílal, proč platit za hloupost a hazardérství druhých lidí?

0 0
možnosti
K

Kozel_

18. 5. 2010 17:05
Plácáte hlouposti

Znovu vystavět, kde byla povodeň, aby za necelých 15 let to spláchla znovu velká voda, to je vrchol hlouposti. V záplavovém území nestavět, to je jednoduché. Jsou i další řešení, např. ošetřit koryto řeky, aby záplavy nebyly možné. To lze, ale bývá to nákladné. Vyplatí se to v historické Praze. S vodou počítat. To se v Praze už stalo. Většina Prahy je a byla mimo záplavovou oblast. Historické centrum jako Staré město, to se opravdu bourat nebude. V Troubkách by se nebourala ani Staroměstská radnice s orlojem, jen by se nestavěly stržené domy povodní. Na ně se nejezdí dívat turisté a nemá cenu prohlubovat koryto řeky či potoka. V Praze ta investice za to stojí. Velké náklady, ale je tu ekonomická kalkulace. Cizinci jezdí obdivovat do ČR Prahu, zejména její původní části, z části právě v této lokalitě. Nejezdí do nějakých Troubek, fakt ne. Tj. v Praze to zaplatí turismus. V Troubkách to zaplatí ostatní obyvatelé ČR.

0 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 14,02
  • Průměrná čtenost 4202x
Pokud jste právě dočetli jeden z mých článků a něco v něm nechápete, rozhodně to neznamená, že jste imbecil.

Při čtení mých článků se pomalu, ale jistě snižuje rychlost světla.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky